Изложба показва водите от различни краища на България и чужбина по случай Световния ден на водата

Води от различни краища на България и чужбина се появиха в столичното метро по случай 22 март – Световния ден на водата. По традиция Българското каяк общество отбелязва този ден, като напомня за себе си и буйните води, по които се спускат каякарите. 

 

Изложбата показва кадри, запечатали мигове от едни от най-интересните точки в България и чужбина. Поради труднодостъпните терени и дестинации, малко фотографиr успяват да се докоснат до спортовете, практикувани в бързи води. 

 

Изложбата е позиционирана в източния вестибюл на метростанция "Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и освен ефекта от контраста с градската среда, използва обстановката, за да напомни на хората, че все още има красиви места и отговорността те да бъдат запазени е обща. Водата е неизменна част от ежедневието ни, а реките и езерата са огледалото на един народ. 

 

Десетки километри от нашата територия се засипват и унищожават в името на "добрите намерения“, но вече стана очевидно, че няма полза от тях. 

 

Организирайки различни събития, като информационни кампании, курсове за обучение, състезания и др., каякарите намират все повече подкрепа и привърженици на хобито каране на каяк, както и на стремежа за опазване на водите. Останали са малко, недокоснати от човешката намеса места в България и е наш общ дълг да направим така, че наследниците ни да могат да им се любуват.  

 

Изложбата в софийското метро ще продължи до 22 април, включително.