Кино Арена представя “Жизел“ с Наталия Осипова и Карлос Акоста в главните роли

Наталия Осипова и Карлос Акоста танцуват за първи път заедно в изумителната постановка „Жизел“ на Кралската опера в Лондон. Почитателите на класическия балет могат да гледат приказката за предателство, отмъщение и безусловна любов само в кино „Арена Младост” и кино „Арена Запад” в София, кино „Арена Гранд Мол Варна”, както и в кината „Арена” в градовете Стара Загора, Пловдив, Велико Търново и Плевен. 

 

Прожекциите са на 26-и март (сряда) от 19:00 часа и на 30-и март (неделя) от 16:00 часа. Билети се продават на касите в кината и на www.kinoarena.com от 19-и февруари. 

 

При покупка на билет всеки зрител получава ваучер за напитка и шоколадови лакомства, които се получават от щанда за пуканки в деня на прожекцията. Цена на билет: 25 лв., цена за лица под 18 г., студенти, пенсионери и хора с увреждания – 20 лв.

 

„Жизел” остава един от най-популярните романтични балети на всички времена. Историята e невероятен микс от човешки страсти, свръхестествени сили и изкупителната сила на самопожертвователната любов. 

 

Продукцията на сър Питър Райт улавя атмосферата на великия романтичен балет, особено в съвършеното изпълнение на призрачните девойки в „бялото действие”, плаващи през гората в поразителни форми – една от най-известните сцени в историята на балета. 

 

Самата Жизел танцува с грация и лекота, създавайки впечатление, че се носи през мъглата. Балетът „Жизел” е една от любимите продукции на Кралската опера и балет, които остават верни на духа на постановката от 1841 г., едновременно оригинална, свежа и завладяваща с всяко ново поставяне на сцена.