В листата попадат и двама бивши съветници на Георги Първанов, докато е президент

Ивайло Калфин ще води листата на АБВ на предстоящите избори за Европейски парламент. Днес движението представи имената в листата си и обяви коалиционните си партньори. 

 

Хората на Георги Първанов се обединяват със „Социалдемократите” на Елена Нонева, „Обединени социалдемократи”, „Обединен блок на труда” и Българска партия ЛИБЕРАЛИ. 

 

АБВ обаче води преговори и с други  формации, а в законовия срок ще бъде обявен и окончателният вариант на коалицията. 

 
Исвен Ивайло Калфин в евролистата на АБВ попада и бившият шеф на Генщаба на Българската армия Михо Михов. Той е бил президентски съветник по военната сигурност и посланик на България в Македония от 2002 до 2009 година.

 
Трети в листата е друг съветник на Георги Първанов, докато е президент - Константин Проданов съветва Първанов по икономическите и финансови въпроси по време на мандата му.

 

Кметът на Перник Росица Янакиева се е наредила на пето място в листата, а преди нея е икономистката Нина Найденова. Място сред кандидатите на АБВ за европарламента е намерил и проф. Андрей Андреев.

 

По нататък листата е подредена така: д-р Драгош Методиев, Ивета Станкова-Пенкова, доц. Меглена Темелкова, доц. Георги Вълчев, Ангел Ризов, Ивайло Русчев, Цветан Антов, доц. Апостол Апостолов, Николай Томов и Ростислав Павлов.

 

Междувременно след като дълго се колеба между Георги Първанов и Сергей Станишев, Нидал Алгафари се връща в БСП. Решението си той обяви във Фейсбук.

 

Още за аргументите му гледайте утре в "Здравей, България".