Чарът и усмивките на световни звезди и популярни русенци изгряха в 34 шаржа на Огнян Балканджиев

Чарът и усмивките на световни звезди и популярни русенци изгряха в 34 шаржа. Първоаприлският подарък на художника Огнян Балканджиев носи странното име „Забранено за политици”.

 

Наред със Слаш, Ози Озбърн и Пинк се подредиха шефът на Русенския театър, диригента на духовата музика в града, артисти и цялото академично ръководство на Русенския университет. Но чудното е, че сред тях няма нито един политик.

 

„През ноември 2012-а година направих една изложба с политици и седмица след изложбата правителството падна. Да не предизвиквам съдбата и да не създавам катаклизми - няма да рисувам политици”, разказва художникът.

 

И като на всеки подарък, дори и първоаприлски, никой не може да се сърди. „Ако някой вижда някаква закачка или нещо, което не му е приятно, може би трябва да се коригира в действията си или не е направил както трябва. Дамите обаче проявиха мъничко женска суета”, коментира проф. Христо Белоев.

 

Само за половин час три от шаржовете бяга купени. Любители на изкуството пък коментираха, че луксът да попаднеш сред толкова звезди си струва пред риска да изрисуват част от недостатъците ти. "На шарж може да се обиди единствено човек с комплекси", коментира художникът.

 

Репортер: Олга Василева