В рамките на кампанията някои от най-обичаните български писатели ще прочетат пред децата откъси от своите любими детски книжки

На 12-и и 13-и април някои от най-обичаните български писатели ще прочетат пред деца откъси от своите любими детски книжки. Събитието „Градски кът за четене“ ще се проведе в Борисовата градина в София и е част от кампанията „Походът на книгите“.
 
На младите хора ще бъдат изкушени с пространство за четения, игри, кът за споделяне на книги, арт-работилници с илюстратори и срещи с български писатели.
 
В първия ден от програмата писателите Калин Терзийски, Петя Кокудева и Теодора Димова ще четат своите любими детски книжки заедно с присъстващите деца. Малко по-късно в съботния ден, илюстраторът на детски книги Ралица Мануилова, вдъхнала живот на героите от поредицата „Борковите патила”, ще напътства децата в специална арт-работилница с награди. В неделя, 13-и април, детски книжки ще четат писателите Ангел Игов, Васил Георгиев, Георги Господинов, Зорница Христова, Стефан Иванов, а програмата ни ще завърши с игри и „Забавления за деца с въображение”.
 
Всички са добре дошли в литературната шатра с приказни интериори, създадени от еко-материали - дървени плоскости и кашони. Всеки може да се включи и в  благородната акция „Книги за споделяне” на студентите от департамент „Масови комуникации” на НБУ, които ще приемат и даряват детски книжки. 
 
Включете се в кампанията "Походът на книгите" на 12-13 април (събота и неделя), от 11.00 до 17.00 ч. в Борисовата градина, между езерото „Ариана“ и площадката с пързалка „Слончето“.
 
Повече подробности за програмата ще намерите тук