Голяма фирма пък им подари обзавеждане за детската стая

Десетки зрители от цяла България и чужбина помогнаха на многодетното семейството от врачанското село Тишевица. Децата нямаха обувки, с които да излязат да играят. Благодарение на вас, четирите момичета отново тичат на двора.

 

Преди седмица ви показахме босите крачета и няколко чифта обувки, които вече не стават на тризначките Патрисия, Катя и Мария. Многодетното семейство живее с близо 600 лева на месец, с които покриват предимно разходите за ток, вода и храна. Пари за обувки и дрешки за децата все не стигат.

 

Само няколко дни по-късно, усмивките в семейството се върнали, а децата могат да тичат и играят на двора, с нови удобни обувки и дрешки.

 

След репортажа, излъчен в „Здравей България”, семейството получило десетки кашони с дрехи, обувки, памперси и играчки. Една от изпратилите е Аксиния, която трогната от историята, написала и писмо на семейството.

 

Друга жена изпратила 100 лева на Савина, а голяма фирма за пилешко месо подарила обзавеждане за детската стая. Вече всяко дете ще си има легло и гардеробче.

 

Савина е решила всички дрешки и обувки на четирите момичетата, които вече не им стават, да ги дари на други нуждаещи се деца. 

 

Репортер: Биляна Борисова