Историята започнала, когато приятелят й разлепил в столичен парк обява за загубена панда

Певицата и писателка Ваня Щерева и приятеля ѝ са дадени на прокурор от Министерството на околната среда на водите (МОСВ) от загриженост, че отглеждат в дома си панда.

 

Става дума за недоразумение, което възникнало след шега на партньора на Щерева, но се стига до там, че тя да пише обяснения в Четвърто районно заради сигнал от съвестен гражданин.

 

Цялата история започнала преди няколко месеца, когато приятелят на Ваня разлепил в столичен парк обяви за загубена панда.

 

Всъщност "пандата" е самата Ваня, както я нарича той на галено - "загубена панда". На шега той оставя и личния телефон на Ваня под обявата.

 

Дали на шега или не обаче, анонимен гражданин съобщил в полицията, че певицата и нейният приятел отглеждат панда.

 

"Викаха ни с Алекс в Четвърто районно. Писахме показания. Случаят с пандата е даден в Прокуратурата от Министерство на водите и околната среда, след сигнал от съвестен гражданин, че притежаваме панда. Всичко това е след хиляда публикации, в които разказахме за тази шега. И стана ясно, че аз съм Пандата. Още ме търсят. А аз още не мога да повярвам как е възможно да има толкова тъпи хора. Това е отчайващо, доста. В тая държава и шегите не минават", написа Щерева във Фейсбук.