Срещнете се с Елена Телбис и Бойка Велкова малко преди да бъдат раздадени за 24-и път наградите „Аскеер”

За 24-ти път тази вечер ще бъдат раздадени наградите на фондация „Аскеер” за постижения в театралното изкуство. За престижните статуетки в десет категории са селектирани спектакли от осем столични и 19 извънстолични театри. С две от номинираните актриси – за главна женска роля и за изгряваща звезда – ни среща репортерът ни София Стойчева. 
 
23-годишната Елена Телбис завършва преди няколко месеца, но вече е номинирана за „Аскеер” за изгряваща звезда. Тя още помни първото си  излизане на сцената на Народния театър.
 
„Чувам аз по прослушката се казва - Елена Телбис на голяма сцена и аз не знам къде е голяма сцена”, разказва актрисата.    
 
Намираме актрисата Бойка Велкова минути преди поредния спектакъл. Макар и с два „Аскеер”-а, два „Икар”-а и поредна номинация, тя признава, че винаги се вълнува:
 
„Нещото, което научих е, че няма край в ученето, че професията е като космос и винаги има изненади, винаги може още нещо по-хубаво да се направи, да се изиграе.” 
 
Бойка Велкова е една от актрисите наред със Светлана Янчева, Меглена Караламбова, на които Елена Телбис се възхищава. 
 
Съветът, който самата Бойка Велкова би дала на една млада, току-що иззгряваща акткриса, която тръгва по вашите стъпки, е да вярва в себе си, да намери себе си и да не имитира никого.
 
Младата актриса Елена Телбис пък си пожелава да не спира да усеща вълнение от това, което прави.
 
Повече гледайте във видеото.