Британските фенове са в шок, а в 90% от печатните издания новината е на главна страница

Историческо, уникално, феноменално – все епитети за големия успех на Григор Димитров, който отива на полуфинал в петък, когато ще играе срещу сърбина Новак Джокович.


Пред погледите на Кейт Мидълтън и принц Уилям и многобройните зрители на кортовете на Уимбълдън Григор успя да победи британеца Анди Мъри.


„Настроението може да се сравни само с това на Световното първенство по футбол в САЩ през 1994-та година. Еуфорията е огромна, носят се знамена, усеща се празничното настроение”, разказа специалният кореспондент на Нова телевизия в Лондон Николай Барулов.


Еуфория у нас и сред българите на ОстроваПо думите му британските фенове са в тотален шок, а в 90% от печатните издания новината е на заглавната страница.


„Критиката е насочена към играта на Анди Мъри. Мнението е, че Григор играе страхотно, а това повлия изключително добре на имиджа на България и българите като цяло на Острова. Григор има шанс да измести имената на Стоичков и Бербатов от имената, с които доскоро се асоциираше нашата страна”, коментира още Николай Барулов.


Целия разговор гледайте във видеото.