Сред тях са надпреварите за плюене на костилки, смешни физиономии, екстремно гладене и хвърляне на пайове

Освен Световното първенство по футбол и тенис турнира Уимбълдън има и други, по-странни състезания на световно ниво, като Международния шампионат по плюене на костилки от череши. Той се проведе в края на миналата седмица пише вестник „Мирър”, цитиран от БГНЕС.


Състезанието се провежда за първи път през 1974 г. в американския щат Мичиган по случай реколтата местни череши. Тази година победител е Браян Краус, който изплю костилката на 23 метра с помощта на силния вятър.


Световните награди по правене на смешни физиономии датират от 1852 г. Състезателите демонстрират най-добрите си изражения през конски хамут, за да спечелят световната купа в Къмбрия. Беззъбите хора традиционно се справят най-добре. Миналогодишният победител е 47-годишният Томи Матинсън. Той е 15-кратен шампион и не дава победата от 2000 г. насам.


Състезанието по изравяне на червеи на повърхността на почвата се провежда в американския град Блакуотър. Целта е да се изровят възможно най-много червеи. Първото състезание се провежда през 1980 г., когато син на фермер изравя 511 червея. Постижението тази година е 394 червея.


Екстремното гладене се провежда за първи път в английския град Лестър през 1997 г. Ентусиастите се надпреварват да гладят дрехи на различни места, като на планински склон, върху лед и под вода.


През месец май всяка година в Кент в Югоизточна Англия пък се провежда Световният шампионат по хвърляне на пайове с яйчен крем. Най-много точки се получават, когато размажеш пая по лицето на някой от опонентите си. Награди се дават и за "оригинални" техники на хвърляне. Първото подобно състезание е проведено през 1967 г. за набирането на средства за общината в Коксхелт.