Моделът „КОЙ” още не е демонтиран, смята журналистът Ивет Добромирова

„Битката за властта тепърва предстои, защото моделът „КОЙ” още не е демонтиран. Надявам се БСП да успее да мине през очистителния период, който ще даде дългоочаквания отговор кой предложи Пеевски. Той е много показателен за това кой как ще продължи нататък. Това е вирус, който даде бъг в системата. Това се развива през последните 25 години и еволюира до степен, в която превърна системата в грешка. Рестарт не е необходим, трябва ни смяна на системата”, каза в студиото на „Събуди се” журналистът и пиар експерт Ивет Добромирова.

 

Оставката беше нормално нещо. Не е плод на дефилета и въпроси. Конституционно това правителство трябваше да подаде оставка, за да може да дойде служебния кабинет, чиято единствена цел е не да сключва договори и да взима заеми, а да подготви и осигури правилното провеждане на изборите”, допълни поетесата Маргарита Петкова.

 

„Наслушахме се на опорни точки през тази година, те бяха и продължават да са нелепи. Гражданското общество определено изигра решаваща роля за оставката, това е безспорно”, категорична бе Добромирова. Пиарът на служебния премиер Марин Райков подчерта, че "Протестна мрежа" е възникнала като "неформално гражданско обединение и продължава да се разраства", но участието им в реалния политически живот не е имепратив.

 

„Смятам, че служебното правителство трябва да може да работи като всяко правителство. Единственото, което ме притеснява е, че този период, в който знаеш, че не носиш почти никаква отговорност, може да има сделки, които да натоварят следващо правителство – което и да е то, с неща, които няма да бъде съгласно или готово да поеме”, коментира политическият пиар Нидал Алгафари.

 

Кои са другите водещи теми от седмицата – гледайте във видеото.