В квартал "Касъмпаша" в европейската част на града пък се изви торнадо

Проливни дъждове заляха най-големия град в Турция Истанбул и предизвикаха наводнения в града. Залята е и най-скъпата улица "Истиклял", съобщава в. "Хюриет", цитиран от БГНЕС. Качени снимки в социалните мрежи показват собственици на магазини, които опитват да предотвратят влизането на водата в магазините им и трудно придвижващи се пешеходци.

 

Неотдавна Истанбулска община проведе ремонтни работи на улица "Истиклял", като замени калдъръмената част от улицата с асфалт, предизвиквайки гнева на гражданите. Много хора считат, че ремонтните работи на общината са причина за наводняването на улицата.

 

В квартал "Касъмпаша", намиращ се в европейската част на града, се изви торнадо, но засега няма информация за жертви и сериозни щети. Наводнения са станали и в азиатската част на града, като нарушиха трафика в квартал "Юскюдар".

 

Най-малко трима души пострадаха при пътни инциденти в града, причинени от дъждовете и наводненията. Метеоролозите предупредиха, че проливни дъждове се очакват в Западна Турция през целия уикенд.