Ректорът на Стопанската академия иска да си има нов депутат, твърдят в Свищов

Отново напрежение в Реформаторския блок, където скандалите явно не стихват. Този път проблемът е свързан с листите на коалицията за предсрочните парламентарни избори. Твърди се, че близък на Красьо Черния е кандидат на реформаторите във Велико Търново.

Още по темата

 

„Не приемаме по никакъв начин лице, абсолютно непознато на обществеността във Велико Търново, без дори минимален политически опит, да бъде определян за водач на листата на Реформаторския блок, при това в негово отсъствие от Разширения граждански съвет”, заявиха в декларация от областната структура на "Движение България на гражданите".

 

„По отношение на водача на листата във Велико Търново цялата структура на ДБГ не може да каже нищо просто, защото никога не го е виждала – това е първата причина. По отношение присъствието на кмета на Свищов Станислав Благов в листата, ние изказахме категоричното си отношение, че не може да присъстват нашите имена в листа с г-н Благов по няколко съображения. Като погледнете забравения вече от медиите списък с телефонния указател на лобиста в съдебната система Красимир Георгиев, Красьо Черния, под номер 38 или 39 фигурира името Благов”, обясни Калин Костов от ДБГ – Свищов.

 

„В Свищов вече цяла седмица се коментира, че ректорът на Стопанска академия събира средства, за да има нов депутат в парламента, след като предишният Георги Марков стана известен на цяла България. Допълнително връзките между Адамов и Благов са толкова явни за всички в цялата област, че за нас не остава никакво съмнение, че това е директна номинация за листите на Реформаторския блок”, добави Костов.

 

Човекът, който управлява община Свищов, не е кметът, а именно – ректорът на Стопанската академия”, каза още Калин Костов. Той обърна внимание, че бюджетът общината е около 20 млн. лв., а този на Стопанската академия е 24 млн. лв.

 

Подробности по темата ще научит от видеото.