Цяло чудо е, че оцелях, коментира изпълнителят след инцидента на АМ „Тракия”

Изпълнителят и член на журито в култовото шоу X Factor Любо Киров претърпя тежка катастрофа на автомагистрала „Тракия”. При инцидента колата на певеца поднесла в локва, след което се ударила в мантинелата. Като по чудо той самия не е пострадал сериозно, като след това дори успял да стигне в Бургас, където пял на концерт.

 

„Попаднах в аквапланинг – ударих локва и колата ми стана неуправляема. Разрешената скорост на магистралата от 140 км/ч е доста над възможната да се оцелее в такава ситуация. След като влязох в локвата започнах да се въртя като на лед. За да е безопасно трябва да се мине с около 80 км/ч. Случи се следобед, като валеше силен дъжд, който наводни ниските места на пътя”, разказа той.

 

„Няма какво друго да направиш, освен да се хванеш и да се държиш здраво. Завъртях се като перка около оста си и започнах да късам мантинелата в продължение на 20 метра. Наистина е чудо, че оцелях, защото са много удари и нито един не е засегнал шофьорската ми врата. Мястото е затворено като невредим пашкул”, допълни Любо. Той призна, че не изпитва страх от това да се качи пак в кола. „Добре е, че колата ми беше модерна и обезопасена”, категоричен бе изпълнителят. Той отрече слуховете, че е бил подминат от БТР, които са го забелязали след инцидента.

 

„Позитивното нещо в цялата ситуация е, че в България хората са добри. Много благодаря на полицаите, които бяха там на смяна. Един човек си подари телефона, защото моя беше изхвърчал и не можех да го намеря. Спряха всякакви хора и всички ме подкрепяха много, сподели той.

 

Любо сподели и интересни подробности около новия сезон на X Factor. „Всички се целим във фаворитите на кастингите и се надяваме да са в нашите отбори. Има талантливи хора, които са се крили и са търсели сила. Аз не съм се явявал на много конкурси. Лично аз щях да се страхувам много ако трябваше да отида на кастинг”, заяви той.

 

Целия разговор по темата гледайте във видеото.