Тази схема не е нова, но сякаш е останала далеч от медиите през годините, смята той

Преди няколко дни разследващият репортер на Нова ТВ Марин Николов и екипът на предаването "Разследване“ разобличаха поредния случай на търговия с гласове – този път обаче в божия храм и на гърба на религията

 

"Работя като журналист вече 10 години, не съм виждал отразяване на подобен случай нито от Нова ТВ, нито от друга телевизия, радио или преса. Това е нетрадиционна форма на купуване на гласове. Бихме могли да кажем, че започва от търговия с влияние – божият човек, който има авторитета сред десетки вярващи, пропагандира за партия, като проповядва”, заяви в интервю за Vesti.bg Марин Николов. 

 

"Това е търговия с авторитет. Т.е. да, очевидно има такава схема, която не е нова. Но сякаш е останала далеч от медиите през годините. Искам да уточня, че общностите на протестантското християнство в България се разграничиха от предизборните злоупотреби и поискаха наказания за всеки, който печели и опитва да печели предизборно от партии на гърба на вярата”, коментира Николов. 

 

"Показаните пастори лично ни казаха, че са работили 20 години с различни партии. Пак по техни думи – успоредно и на сегашната предизборна кампания, проповедниците работят с истински партии”, разказа още разследващият журналист.

 

Цялото интервю с Марин Николов можете да прочетете ТУК.