Информацията за евентуално насилствено поведение идва от майката

Експерти от  дирекциите „Организация, контрол и инспектиране“ и „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ в Министерството на образованието и науката извършват проверка по жалба, подадена от майка на дете от IV помощно училище „Проф. Димитър Кацаров“ в София.

 

В сигнала си майката твърди, че необичайното поведение на детето кара родителите да мислят, че върху него е упражнено насилие в училище.    

 

Фейсбук статусът на майката е споделен над 2000 пъти в социалната мрежа. В профила си тя описва как е установила, че спортният сутиен на дъщеря й липсва. Според нея, тъй като детето е аутуст, не може да се съблече само. 

 

"Междувременно дъщеря ни не иска да излиза от вкъщи, влиза с писъци в банята, започна да проявява странности, които никога преди не е показвала. Не сме я пускали на училище от тогава...Страшното дойде на 27-ми септември....при влизане в банята Ана-Мария започна да крещи да не давам на чичкото да я пипа", описва още майката.

 

Проверката на МОН трябва да установи какво точно се е случило. След приключването й резултатите от нея ще бъдат оповестени.

 

Разказът на майката на детето ще ви покажем в късните новини в 23:30. Темата продължава и утре в „Здравей, България”.