Шестима мъже хвърлили камъни по колата, в която са се придвижвали кандидатите, и са счупили стъклата

Трима млади кандидати за депутати на парламентарните избори в Украйна от листата на блока на президента Петро Порошенко били нападнати, след като установили нарушения в избирателна секция в централната част на страната, съобщиха пострадалите и полицията, предаде АФП, цитирана от БТА.

 

Шестима мъже хвърлили големи камъни по колата, в която са се придвижвали кандидатите, и са счупили стъклата. Това съобщи за АФП по телефона единият от тримата - Свитлана Заличук, която публикува снимки на страницата си във Фейсбук. Колегата ѝ Серхий Леченко е с леки наранявания от счупването на стъклото, уточни тя.

 

С тях е бил и Мустафа Найем - авторитетен журналист, който през ноември 2013 г. отправи първия призив за протест срещу бившия президент Виктор Янукович, полагайки началото на бъдещото протестно движение "Майдан".

 

Регионалната полиция потвърди нападението в комюнике, допълвайки, че група следователи е изпратена на място. Инцидентът е станал близо до село Казарина в Кировоградска област. Там тримата са заснели с камера опит за купуване на гласове в полза на кандидат, близък до стария режим, обясни Заличук.