Един от най-успешните турски сериали дебютира по Диема Фемили

Един от най-харесваните актьори Еркен Петеккая и носителката на титлата Мис Турция Хатидже Шендил си партнират в история за невъзможната любов - 

 

Той е един от десетте най-продавани в чужбина турски сериали. Има зад гърба си два изключително успешни сезона, а миналата година печели награда за най-добре адаптирана към литературно произведение телевизионна поредица.

 

На 17 ноември /понеделник/, от 22.30 ч., в ефира на Диема Фемили дебютира едно от най-дългоочакваните заглавия – „Дила”. В основата на сюжета е романът на Неджати Джумали "Македония 1900". Сериалът е заснет именно по негови мотиви, като това не е първата му екранизация. През 70-те години той е филмиран под името „Госпожа Дила” с участието на двете най-големи звезди по онова време Тюркан Шорай и Кенан Инанър.

 

Днес, в главните роли влизат един от най-харесваните от дамската публика актьор – Еркен Петеккая, и една красавица, чиято звезда изгрява именно с ролята й в „Дила” – Хатидже  Шендил. Двамата пресъздават великолепно история за невъзможната любов, желанието за отмъщение и вечните угризения на съвестта. Госпожа Дила /Хатидже Шендил/ е решена да отмъсти за смъртта на съпруга си Исхан. Търсеща възмездие и справедливост, тя е готова да въстане в един мъжки свят и да се изправи срещу властта на земевладелците, чиято дума е закон. Не е готова само за едно – да срещне отново любовта в лицето на човек, замесен в убийството на мъжа й. Ще намери ли сила за прошка жена, обсебена единствено от мисълта за отмъщение? Ще успее ли един мъж да пречупи желанието за мъст у жената, в която е влюбен? Може ли една любов да просъществува въпреки неразрушимото статукво и крайните чувства на любов и омраза? Отговорите на тези въпроси зрителите на Диема Фемили ще могат да проследят от 17 ноември, всеки делничен ден от 22.30 ч.

 

Именно с ролята на Дила Хатидже Шендил дава сериозна заявка за артистичната си кариера и спечелва обичта на зрителите и признанието на телевизионните критици. Освен с актьорския си дебют, Хатидже впечатлява и с красотата си – красавицата е носителка на титлата Мис Турция, а така също става трета и на конкруса Мис Европа през 2001 г. Екранният й партньор обаче може да се похвали с много по-голям опит пред камера. В ролята на мъжа, чието минало крие тайната около смъртта на съпруга й, влиза Еркен Петеккая. Българските зрители го познават като Галип от „Любов назаем” и капитан Али от „Времето лети”. В „Дила” обаче той е обречен да се бори за щастието си и едновременно с това да живее с мисълта за извършено престъпление. Телевизионната поредица е заснета в един от най-древните и красиви турски градове – Адана, в южната част на Турция. Мястото толкова много се харесало на Еркан Петеккая, че той пожелал да се премести там от Истанбул, където живее от дете.

 

Дила – премиера, от 17 ноември, всеки делничен ден, 22.30 ч. по Диема Фемили.