Екип на Нова гостува на някои от народните представители новодомци

 

Къде ще живеят новите депутати? Няколко народни представители новодомци разказаха пред Нова за обстановката, която са заварили, прекрачвайки прага на новия си дом. С избирането на новия парламент те бяха настанени безплатно във ведомствени жилища, където ще плащат единствено текущи сметки като ток и вода.

 

Жилището е съвсем нормално. Аз не съм капризен човек. Имайте предвид, че много хора живеят в невероятна мизерия. Така че в общи линии ние сме доволни от това, което ни се предлага”, споделя Славчо Атанасов от Патриотичния фронт.

 

Не всички депутати обаче са имали неговия късмет.

 

„Не е хубаво и не ми харесва. Има нужните уреди, но не е като вкъщи”, разказва Георги Търновалийски от БСП, който ще обитава скромна гарсониера в квартал "Редута".

 

Наред с оплакванията от стари мебели, хлебарки и пукнатини по стените, идват и намеренията за ремонт. Георги Ковачев от БДЦ не е доволен от условията в парламентарния си дом. Той планира задължително да преобзаведе цялото жилище и едва след това да доведе съпругата си и двете си деца в столицата. 


В момента българският парламент разполага със 179 апартамента в кварталите „Красно село”, „Витоша”, „Изток”, „Мотописта” и „Овча купел”. Всеки народен представител, който няма къде да живее в София, има право на ведомствен дом.