От СДВР съобщиха, че той е карал друга марка кола

 

Бившият шеф на ДАНС Петко Сертов, който е в неизвестност от петък вечерта, не е карал "Голф", както се твърдеше досега, а светло сив "Опел Астра", съобщиха от СДВР.

 

От полицията допълниха още, че той е изтеглил пари, но не съобщиха каква е сумата. Тегленето е станало в 15:30 в петък в района на НДК.

 

По думите на главния секретар на МВР няма данни Сертов да е напуснал страната и да се намира в съседни страни.

 

От СДВР допълниха още, че Сертов се издирва в Южна България. В издирването му е трябвало да се включи и хеликоптер, но метеорологичните условия не са го позволили.

 

Петко Сертов се намира в неизвестност от петък. Той е оставил вкъщи своите мобилни телефони и е напуснал дома си, според информацията, която е дала неговата съпруга. От вчера Сертов се издирва и от Интерпол.

 

Петко Сертов бе първият директор на ДАНС от създаването на агенцията през 2008 г. до лятото на 2009 г., когато бе освободен от агенцията. След като е назначен с указ на президента, Сертов предлага кандидатурите на двамата си заместници - Иван Драшков и Николай Николов. 

 

Впоследствие той оглавяваше и създадения през 2009 г. Център за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (БОРКОР). Сертов бе начело на центъра до март месец миналата година, когато бе освободен от премиера в оставка тогава Бойко Борисов.