Според прокуратурата жената е обиждала и псувала полицая

 

 

Майка на две деца беше насинена от полицай в софийското метро. От МВР твърдят, че жената е буйствала и не тя е жертвата, а униформеният. 

 

Добринка Божилова разказва, че в около 21 часа вечерта влиза в метространция "Надежда", за да изпрати свой приятел, който й бил на гости. Нова разполага с ексклузивни кадри от въпросната вечер. На видеото се виждат Добринка и мъжът близо до гишето за билети, където възниква спор с касиерката.  

 

"Дойде полицай да ни направи проверка на личните документи, аз нямах съответно, защото живея на 2 минути от метрото и не си ги бях взела, казах му, че ще се обадя на мъжа ми да ги донесе и той ни помоли да влезем в служебната стая", пояснява Добринка. 

 

Там вече камери няма. Виждаме Добринка след около 45 минути. Излиза, като крие лицето си с ръце. А това което ни показва днес са нейни снимки със синини- твърди, че това й е причинено от полицая. 

 

"Моят приятел му каза, че мирише лошо и да спазва дистанция и оттам явно му се отключи агресията. Преди ударите не сме го провокирали с нищо, както твърдят, че съм го обиждала, викала боклук", заявява Добринка. 

 

В МВР тече проверка по случая. От там засега не коментират снимките, но твърдят, че жената е имала агресивно поведение и е била пияна. 

 

Добринка и нейният приятел са с обвинения за хулиганство. Според прокуратурата жената е обиждала и псувала полицая. От МВР отказват да ни срещнат с униформения. А жената смята да си търси правата, защото след случката носът й е счупен, не вижда добре и твърди, че е преживяла емоционален шок.