Те са против гласуването на новия заем

С флашмоб пред вратите на пленарната зала от страна на "Атака" започна днешният работен ден на Народното събрание. На всеки един от входовете към залата депутати от "Атака" застанаха с плакати "Стоп! Не влизайте" и призив към колегите им да не се регистрират, за да няма кворум за дебатите и гласуването на новия заем на стойност 16 млрд. лева.

 

"Тази ратификация е неприемлива за нас, това е престъпление", каза Сидеров, като показа пред медиите един от плакатите, с които неговите колеги застанаха на входовете на залата - "Колеги, стоп! Не влизайте в залата, не правете кворум, така престъпният военен заем няма да мине. Не ставайте златен пръст на колониалния режим".

 

Във връзка с намека на Бойко Борисов за оставка и твърдението на премиера, че ако не се приеме заемът, може да дойде друг, който може да осигури 6 млрд. евро, Сидеров коментира: "Ако ми отстъпи мястото си, не 6, а 66 милиарда ще осигуря на България", пише БГНЕС.

 

Въпреки "блокадата" на входовете на залата, останалите депутати не възприеха призива на "Атака" и се регистрираха за начало на заседанието, което започна безпроблемно. 

 

 

Междувременно от "Атака" припомниха, че днес от 20.00 часа на Паметника на Васил Левски в София ще проведат традиционния си митинг по случай 142 години от обесването на Апостола на свободата.