Товарният камион се обърнал на 120-тия километър

Тир засипа магистрала „Тракия” с тонове лимони, тиквички и праз. Товарният камион се обърнал на 120-тия километър в района на Пловдив. Двете платна на аутобана буквално са се превърнали в открит пазар за плодове и зеленчуци. 

 

Движението в участъка е затруднено.

 

Катастрофата е станала около 05:15 часа сутринта. Турският тир е излязъл от платното и се е качил върху разделителната мантинела. След това е ударил хладилното ремарке в една от бетонните колони на надлеза. При удара ремаркето се разцепило и едната му част се разхвърчала, камионът се обърнал и стоката се разпиляла по магистралата.

 

Така тонове лимони, праз, тиквички и магданоз покриха и двете платна на „Тракия”.

 

Стоката е внос от Турция. Камионът е пътувал за София, където е трябвало да я достави на голям столичен склад, а след това продукцията да бъде разпределена по софийските пазари.

 

Шофьорът на тира не е пострадал. 

 

Десетки минаващи спряха, за да си напълнят чантите от безплатната стока, разпиляна на пътя.

 

В разчистването на тоновете турска стока се включи и булдозер.

 

Според полицията шофьорът на турския тир е загубил управление, защото най-вероятно е заспал. Алкохолната му проба е отрицателна.

 

 Стоката, която не е успяла да се разсипе, ще бъде прехвърлена на друг камион и ще потегли за София, а до ранния следобед магистралата ще бъде почистена.