Най-добрите от изпратените истории ще бъдат издадени в книжка

„Безценни приказки”. Така се нарича кампанията, която дава възможност децата да напишат приказки, които да бъдат прочетени от деца, лишени от родителски грижи.


„Всички деца имат нужда от приказки. И възрастните имат нужда от приказки. Целта ни е с тази кампания да постигнем три неща – да стимулираме творчеството в най-малките, защото ние вярваме, че децата имат талант, който трябва да бъде поканен и развиван. Добре е приказките, които те пищат, да са за това как те разбират любовта, как разбират свободата и да ги илюстрират. Искаме също така да стимулираме в тях добродетелността”, обясни в студиото на „Здравей, България” Саша Безуханова, основател на гражданска платформа за дебат и общо действие.


„Децата за нас са въплъщение на ценностите и искаме да покажем добротата, която лъха от тях”, коментира Надежда Дерменджиева, координатор на кампания „Безценни приказки”.


Най-добрите от изпратените истории ще бъдат оценени от жури, състоящо се от истинси писатели, и ще бъдат издадени в книжка. Тя ще бъде дарена на децата от домовете.


Повече за кампанията гледайте във видеото.