Причината е ремонт

Огромно задръстване има на автомагистрала "Хемус" на влизане в София. Причината за забавянето на движението са ремонтни дейности. Според шофьори, които се намират в задръстването, колоната от автомобили е дълга близо два километра. 

 

Междувременно от полицията съобщават, че към 16.30 постепенно се засилва трафикът по основните пътни артерии на страната и на входовете на големите градове. Интензивно е движението по автомагистралите "Тракия" и "Хемус".

 

В района на тунел "Витиня", посока към София, движението е затруднено и автомобилите се придвижват със забавена скорост. Натоварено е движението и в София, като пикът на автомобилния поток се очаква да е около 17.00-18.00 часа.

 

От 14.00 часа до 20.00 часа отново в сила е ограничението на тирове по магистралите и част от първокласните и второкласните пътища.

 

Над 300 000 автомобила се очаква да се приберат в София в края на днешния последен почивен ден. Служителите на пътната полиция призовават за стриктно спазване на правилата за движение и толерантност на пътя.

 

Видео: БГНЕС