Темата коментираха журналист, бивш министър, депутат и адвокат

 

„Провалът на историята с Костинброд, трябваше да бъде тема номер 1 през седмицата”, коментира в предаването „Събуди се” журналистката Соня Колтуклиева. 

 

„Чест прави на българското правосъдие, че оправдаха главния секретар на МС Росен Желязков и че показаха как това е било огромна фалшификация”, допълни Соня Колтуклиева. 

 

Според Александър Пелев, Желязков е опитен професионалист.

 

„Не бих повярвал, че ще изпадне в такава ситуация”, заяви Пелев. „Когато приключи производството срещу него, със сигурност ще спечели едно дело за обезщетение срещу прокуратурата”. 

 

По думите му обаче прокуратурата и сега дължи на много осъдили я пари и ги бави защото няма бюджет.

 

„Това обезщетение няма да се вземе от джоба на конкретния прокурор, който неграмотно е написал обвинението”, обясни Пелев. 

 

Ангел Джамбазки допълни, че би трябвало да има „регресен иск”. Той да е срещу този, който е виновен за пропадането на обвинението.

 

„Би трябвало след като е платено едно такова обезщетение, държавата да си търси парите от съответния човек”, заяви Джамбазки. 

 

„Всички ние плащаме тези обезщетения. Винаги се говори, че съдебната система трябва да е независима. Но къде е обратната връзка? Съдебната система се изживява като нещо изключително независимо от обществото”, коментира бившият министър д-р Стефан Константинов. 

 

Целия разговор гледайте във видеото!