Над 20 служители ще бъдат освободени от работа

 

Масова чистка в Митница-Свиленград. Над 20 служители ще бъдат освободени от работа. 

 

Засега от Агенция „Митници” отказват каквато и да било официална информация за това, което се случва. Общо заповедите за уволнение са 21, а причината да не се съобщава официално информация е, че голяма част от тези заповеди все още не са връчени и има опасения, че нарочените за уволнение ще излязат в болничен, за да възпрепятстват връчването на заповедите.  

Още по темата

 

Официалната формулировка на чистката в Митница-Свиленград е „Промяна в структурата”. Така освободените няма да могат да обжалват в съда и да бъдат върнати на работа. Общо 3 от четирите смени на Капитан Андреево остават без началници. Това, на практика, оголва пункта откъм контрол. 

 

„Има достатъчно представители на други служби в страната, също и на служители. Ще бъдат командировани още 20 служители, които допълнително да помогнат при контрола на пътните превозни средства, които пресичат границата”, заяви Стефан Марашев, началник на Митница-Свиленград. 

 

 Според бивши кадри на Агенция „Митници”, за да се пресече корупцията, уволненията само по границата не са достатъчни. 

 

„Без намесен магистрат, без висш представител на държавата, трудно може да се осъществи работенето на един канал дълготрайно и такова огромно нещо, което в момента се разследва”, заяви Георги Шишков, бивш началник на Митница-Свиленград. 

 

На същото мнение са и жителите на Свиленград. Тук почти всеки има близки на границата.

 

Уволненията стават ден след като премиерът Бойко Борисов посети Свиленград и поиска 1,5 млрд. лв. повече приходи от митниците, като постави това за условие Ваньо Танов да запази поста си.