Хората негодуват срещу лошото състояние на пътя Полски Тръмбеш – Горна Липница – Патреш

 

Повече от 300 души затвориха пътя Севлиево – Русе в района на село Горна Липница. Хората негодуват срещу лошото състояние на пътя Полски Тръмбеш – Горна Липница – Патреш, който е част от републиканската пътна мрежа. Те излязоха на пътя с искане държавата да си свърши работата.


Тежка техника и стотици хора затвориха входа на село Горна Липница. Със скандирания и плакати хората настояват държавата най-после да вземе мерки и да ремонтира общинските пътища.


Къде отиват парите от винетките е един от основните въпросите, които протестиращите поставят.


„Много ресори счупихме тук, не само на моя автобус, ето - миналата седмица пет излязоха от строя”, казва Милен Георгиев - шофьор на автобус.


„Пътят е важен, много правителства се смениха, а повече от 10 години изобщо не е ремонтиран”, казва инж. Емануил Манолов – кмет на Община Павликени.


Местните жители засадиха дървета в най-големите дупки и дори показаха как се лови риба от локва на пътя.


„Тук по някое време ще стане зарибено, ще започнем да ловим риба. Вместо да ходя на Стамболийски на язовира, тук ще ми бъде по-близо. Тези дървета тук, от едното ще берем сливи, а и рибарите ще сме на сянка, да не ни пече слънцето”, казва Величка Трифонова – жител на с. Горна Липница.


Повече по темата гледайте във видеото.

 

Репортер: Кремена Недялкова