По щастлива случайност детето им, което пътувало с тях, е невредимо

 

ТИР помете кола с 4-годишно дете и неговите приемни родители. Тежката катастрофа блокира за часове главния път Е - 79. Детето е без контузии, но двамата възрастни са пострадали тежко.

 

Катастрофата станала след разклона за село Бели извор. При неизяснени все още обстоятелства задната част на турски ТИР се поднесла и колата се блъснала в него.

 

"Мъжът не мърдаше. Детето беше добре. Ние го извадихме с още един човек. Жената не успяхме да я извадим, защото колата беше опряла в мантинелата", разказва очевидецът Сиян Стефанов. 

 

Въпреки видимо силния удар шофьорът на камиона продължил по пътя. Полицаите го намерили на паркинг край село Трифоново, което е на около 20 километра след мястото на инцидента.

 

Пробата за алкохол е отрицателна. Шофьорът не говори нито български, нито английски, но с жестове успял да обясни на полицаите, че дори не е разбрал какво се е случило. Двамата пострадали от лекия автомобил са настанени в болница. В по-тежко състояние е мъжът, но няма опасност за живота му. Жената е със счупена раменна кост, а детето е невредимо. 

 

Репортер: Румяна Попова