Дали това има връзка с предстоящите избори?

 

Сериозен ръст на новорегистрираните жители в някои райони на страната отчитат от Регионалното министерство. Дали тези нови регистрации по настоящ адрес са свързани с предстоящите избори, или не тепърва ще стане ясно, но сред областите които са привлекли сериозен процент жители са Видин със 113% ръст на новите регистрации спрямо същия период

Още по темата

на миналата година.

 

В Кюстендил ръстът е с почти 200 процента. Приблизително с такъв процент скачат и желаещите да живеят в Монтана и Перник. Рекордьор ще се окаже Община Трън - там скокът е над 700%.

 

Изненадващо или не тъкмо Община Трън и околните села се оказват сред най-привлекателните. Пожелалите да впишат като настоящ адрес именно този район скачат от 25-има миналата година на над 200.

 

За кмета на града Станислава Алексиева има достатъчно причини хората да се насочат тъкмо към това място - една от тях е завършеният проект за ремонт на осветлението на града.

 

Алексиева е категорична, че напливът няма нищо общо с изборите. Хора се наемат на работа като дървосекачи или като земеделски работници - и все пак не е ясно защо такъв бум има точно през тази година.

 

Хората от града не са чули за особен интерес. Срещаме няколко от новодошлите в града - те са от Червен бряг и са тук да ремонтират местната църква. Категорични са, че след няколко месеца си тръгват и няма начин да се върнат наесен за изборите.