Тя официално откри предизборната си кампания

Хилари Клинтън, която обяви плановете си да се кандидатира за президент на САЩ, смята, че Русия е сред държавите, които представляват заплаха за страната. Бившият държавен секретар на САЩ заяви това в реч в Ню Йорк, с която официално откри предизборната си кампания.

 

"Няма друга страна в света, която да разполага с по-добри възможности за просперитет в XXI век, никоя друга страна не е по-добре подготвена да противодейства на традиционните заплахи от страни като Русия, Северна Корея и Иран, както и да се справи с подема на нови държави като Китай", заяви Клинтън.

 

По нейно мнение САЩ имат най-големи възможности за противодействие на заплахата от разпространението на заразни болести, хакерски атаки и терористичната групировка "Ислямска държава", пише БГНЕС. 

 

Това е вторият опит на Хилари Клинтън да се бори за Белия дом. През 2008 г. тя отстъпи на Барак Обама в надпреварата за номинацията на кандидата от Демократическата партия, но сега се смята за фаворит сред потенциалните претенденти. Това се потвърждава от резултатите от проучвания на общественото мнение.