Полицията все още издирва извършителите

 

Няма опасност за живота на пострадалите роми при снощния побой в столичния квартал дружба. Баща и двамата му синове – близнаци на 17 години бяха откарани снощи в „Пирогов” след като група младежи ги би с палки, а според очевидци – и с боксове и бухалки.

 

Двете момчета – Траян и Симеон още вчера вечерта още в събота вечерта са напуснали лечебното заведение. Баща им обаче ще остане там до вторник. Всичко започнало в автобус на градския транспорт, движещ се по линия 88 и продължило на спирка под моста за летището в София. По информация на полицията става въпрос за свада, прераснала в сбиване. 

 

Момчетата и близките им обаче са категорични,  че става дума за побой. „Пътувахме в автобуса и една спирка преди да слезем момчетата, които ни нападнаха се приготвиха и неочаквано извадиха палките и започнаха да ни бият. Дори не сме си говорили с тях. Тръгнахме да слизаме и те започнаха да ни бият и да ни ритат, баща ни гледаше да ни спаси и него го биха повече, обясниха близнаците.

 

 

 „Не съм спала цяла нощ, притеснявам се за децата ми  и мъжа ми. Когато отидох на спирката заварих сина ми в безсъзнание на тревата. В голям шок бяхме”, заяви майката на двете момчета, Емилия. „Мъжът ми е роден в квартала, а з живея тук от 28 години, не сме пришълци”, разказа тя.

 

Извършителите са избягали веднага след инцидента. Полицията все още ги издирва. 

 

 

Репортери: Ева Костова, Георги Георгиев