На 30 юни изтече допълнителното споразумение между "Нафтогаз" и "Газпром"

Украинската компания "Нафтогаз" обяви, че от 1 юли прекратява закупуването на газ от руската компания "Газпром" до съгласуване на условията за доставките, съобщи ТАСС. 

Още по темата

 

"Във връзка с това, че на 30 юни 2015 г. изтича срокът на действие на допълнителното споразумение между "Нафтогаз" и "Газпром", а условията за по-нататъшни доставки на руски газ за Украйна не бяха съгласувани днес на тристранните преговори във Виена, "Нафтогаз" прекратява закупуването на газ от руската компания", се посочва в комюнике на компанията. "Нафтогаз" уточнява, че ще продължи да осигурява транзита на руски газ през Украйна за европейските клиенти на "Газпром".

 

Във Виена днес се състояха тристранни преговори за газовите доставки с участието на руския министър на енергетиката Александър Новак и неговия украински колега Володимир Демчишин, заедно със заместник-председателя на Европейската комисия и комисар за енергийния съюз Марош Шефчович, съобщава БТА. След преговорите тримата обявиха, че Русия и Украйна не са успели да постигнат окончателно споразумение за доставките.