Безредиците избухнаха след залез слънце

 

Един мъж беше убит, а друг беше тежко ранен по време на демонстрация в американския град Фъргюсън по повод първата годишнина от смъртта на Майкъл Браун.   

Още по темата

 

Мирното шествие, с което трябваше да бъде почетена паметта на застреляния миналата година младеж, се превърна в бойно поле. Стотици полицаи в тежка екипировка бяха разположени по улиците на града. 20-годишен младеж е бил прострелян. 

 

 „Полицаите са били в немаркиран автомобил, но колата е имала червена лампа, която е била запалена. Заподозреният е започнал да стреля, уцелил е колата няколко пъти. Цивилните детективи са отговорили на огъня”, коментира директорът на полицията в Сейнт Луис Жон Белмар. 

 

Видео: RUPTLY

 

Безредиците избухнаха след залез слънце. По-рано, в продължение на няколко часа, около 1000 души протестираха мирно в центъра на Фъргюсън. Невъоръженият Майкъл Браун беше убит от бял полицай след като откраднал стек цигари. 

 

Полицията не може да се справи с този проблем сама. Трябва помощ от страна на гражданите. Ако знаете кои са стрелците, ако сте ги записали с мобилния си телефон - обадете ни се. Не можем да осъществим промяната ако такъв проблем остане висящ”, призова директорът на полицията. 

 

Смъртта на Майкъл Браун миналата година предизвика обвинения в расизъм към полицията и масови безредици, продължили няколко дни.

 

Видео: RUPTLY