Чрез изборите за държавен глава можем да гарантираме промяна на дясното, смята той

 

Реформаторският блок трябва излъчи свой кандидат за президентските избори следващата година, убеден е съпредседателят на дясната коалиция Радан Кънев. 

Още по темата

 

„Ние, Реформаторите, десните в България, трябва чрез президентските избори да гарантираме промяна на дясното. Може би трябва да помислим за общи предварителни избори в дясно през 2016 година за излъчване на десен кандидат за президент”, заяви той в студиото на „Здравей, България”. 

 

Правителството на България трябва да бъде съхранено, но за да се направи изборът към дясно управление, той трябва да мине през местните избори и през президентските избори през следващата година. Може би тогава ще се случи големият сблъсък – реален избор на дясно и дистанциране от АБВ И ДПС или търговски мнозинства в центъра, при които всичко е „под масата”.

 

„Много е труден парламентът, много са трудни мнозинствата, но трябва да решим дали водим, или не водим дясна политика, водим ли реформаторска политика или не водим”, заяви той.

 

Той коментира и промените в Конституцията. „След една година управление, в този политически сезон трябва да покажем смелост и избор. Изборът е ще прокараме ли промените в Конституцията, които са плод на много тежък компромис или ще ги подменим”, заяви Радан Кънев.