Поредиците "Вулканични одисеи" и "Родени в дивата природа" разкриват повече за света около нас

Две невероятни продукции ще разкрият тайните на природата по Viasat Nature през ноември. „Вулканични одисеи“ представя силата на вулканите на 17-и ноември от 20:05 часа, а „Родени в дивата природа“ ще се излъчва всяка сряда от 20:05 ч.

 

На земята има малко сили, които могат да се сравнят с мощта и разрушителното влияние на вулканите. Тяхното въздействие е помогнало за оформянето на нашата планета, променило е климатичните условия и е опустошило цели цивилизации. В поредицата „Вулканични одисеи“ германският вулканолог Томас Пфайфър, заедно със своя екип от местни специалисти, се грижат за удовлетворяването на любопитството на любителите на приключенията и вулканите. Те отвеждат зрителите на вълнуващи пътешествия по света до най-активните вулкани.

 

От печално известния и смъртоносен вулканичен остров Кракатау, до отдалечената и негостоприемна с горещината си тектонска падина Данакил в Етиопия, тази поредица следва Томас и неговия екип в един свят, изпълнен с красота и страхопочитание към това зрелище. Следват невероятни разходки до връх Етна в Италия - едно от най-добрите места за наблюдатели на вулкани, както и вулкана Килауеа на Хавайските острови. Поредицата отвежда зрителите и до Анак Кракатау в Индонезия, който навлиза в бурна фаза и се готви да изригне. В какви приключения ще се включи тази група авантюристично настроени туристи – гледайте в понеделник, на 10 и 17 ноември, от 20:05 часа по Viasat Nature.

 

Поредицата „Родени в дивата природа“ разкрива изключително репродуктивното поведение и биологията на животинското царство. Анатома Професор Джой Рийденбърг и ветеринарния лекар Марк Евънс съсредоточават вниманието си върху четири животински вида - слон, делфин, кенгуру и орангутан. Те отправят задълбочен поглед към това как тези животни откриват представители на противоположния пол, борят се за тях и ги ухажват в екстремни условия.

 

Любопитните зрители ще разберат как животните се чифтосват, раждат и отглеждат своите малки под водата. Как орангутаните раждат безопасно високо по дърветата и защо бременността на кенгурата е толкова кратка? Всичко това ще бъде разкрито в тази завладяваща поредица – всяка сряда от 20:05 часа по Viasat Nature.

 

Още за продукциите на Viasat Nature може да откриете на http://viasatnature.bg/, както и на Facebоок страницата на канала - https://www.facebook.com/ViasatNatureBG.