Така стана 45-ият щат, в който това е позволено

Видео: RUPTLY

 

В американския щат Тексас собствениците на огнестрелни оръжия, за които имат разрешително, ще могат открито да ги носят на обществени места. Промените в законодателството, които бяха приети през юни, влязоха в сила в началото на 2016 година.  

 

Жителите на Тексас, които искат да се сдобият с късоцевно оръжие, включително пистолети и револвери, вече ще могат да го направят и без разрешително, при условие, че не го изнасят извън стените на дома си, съобщават ТАСС и БГНЕС. 

 

Тези, които искат да излизат въоръжени, ще трябва да разполагат със съответното разрешително, да дадат отпечатъци в полицията, да минат през нужните проверки, да минат и през задължителен курс за боравене с оръжие. Новият закон обаче позволява на собствениците на заведения като барове, ресторанти или магазини да забраняват на гражданите да влизат в тях въоръжени. Понастоящем в  45 американски щати е разрешено откритото носене на огнестрелни оръжия. Изключение правят Ню Йорк, Илинойс, Южна Каролина, Флорида и федерален окръг Колумбия.