В него има крехко телешко от Япония и специална селекция от пресни гъби
Най-скъпият кебап в света беше представен в ресторант в Лондон. За разлика от средностатистическия, който се купува като храна за вкъщи, този може да бъде консумиран срещу "скромните" 925 паунда (1200 евро).
Главният готвач и собственик на ресторанта представи „Кралския кебап”, който е направен от най-доброто японско говеждо. Говеждото месо от селектирани породи Wagyu e най-крехкото, най-сочното и вкусното месо в света. Към кебапа има и смръчкулата гъба, както и 25-годишен италиански оцет.
Поради изключителните и качества и трудното и откриване смръчкулата е една от най-търсените и скъпо изкупувани гъби в света. Забележителните и вкусови качества са я направили важна съставка за много изтънчени кулинарни специалитети.
"Ние се опитваме да променим репутацията на кебапа като нездравословна храна, консумирана само от пияници", разказва собственикът на ресторанта.
Въпреки че много хора може да се присмеят на цената му, той заяви, че е готов да плати повече от 1000 паунда, ако някой е в състояние да направи по-добър кебап от неговия.