Видеозаписът, показващ това предизвика вълна от възмущение

30 лева за вадене на кърлеж в спешен център. Толкова поиска медицинска сестра във варненската болница „Св.Анна” на двойка от Шумен.  Видеозаписът, излъчен снощи в "Господари на ефира", предизвика вълна от възмущение, а действията на сестрата, поискала парите, ще се проверяват от етична лекарска комисия.

В действителност ценоразпис има, но той не важи за Спешния център, а за  неотложния кабинет, в който се лекували неосигурените пациенти и чужденците, а историята на с кърлежа все пак има щастлив край – Натали получава нужната й безплатна медицинска помощ в болница „Св. Марина”.

Ръководството на "Св. Анна" вече е взело мерки. От днес е в сила нова заповед - всеки пациент, потърсил помощ от лечебното заведение за изваждане на кърлеж да е насочван и обслужван безплатно в отделение "Спешна медицина".

От здравното министерство обясниха,че ако пациент потърси помощ в спешно отделение, оказаната му медицински помощ, се поема от ведомството и болният не трябва да доплаща. Коментарът на здравния министър Петър Москов по случая, очаквайте тази вечер в "Господари на ефира".