Елица Николова встъпи в длъжност като член на Управителния съвет на БНБ

Стратегическа задача пред всички нас е въвеждането на еврото. Това каза президентът Росен Плевнелиев в БНБ, предаде БГНЕС.
 
Той подчерта, че от самото началото до днес БНБ остава стълб на финансовата стабилност, запазвайки своята институционална независимост и отговорност. Плевнелиев отбеляза, че днес БНБ е изправена пред сериозни и отговорни задачи. Да бъде завършен прегледът на качеството на активите и стрес тестовете на всички български банки, както и да бъде изпълнен приетият от Управителния съвет на БНБ през 2015 г. план за реформиране и развитие на банковия надзор.
 
„През 2015г. ние наблюдаваме положителни тенденции в банковата система в България”, отчете президентът по време на церемонията по встъпване в длъжност на Елица Николова като член на Управителния съвет на БНБ.
 
Управителят на Българската народна банка Димитър Радев увери Николова, че тя ще бъде много добре посрещната в БНБ и може да разчита изцяло както на неговата подкрепа, така и на подкрепата на членовете на Управителния съвет и на всички колеги в централната банка. 
 
Видео: БГНЕС