Причината - Великобритания напуска ЕС

Как се отрази новината за излизането на Великобритания от Европейския съюз на сънародниците там?

Валентина вече пет години живее в Обединеното кралство. Работи на летище "Гетуик", омъжена е и със съпруга й били път да си купят къща. До днес. 

По темата

„Ти си спестявал пет години тези 50 000 паунда и в крайна сметка не знаеш какво се случва с тях. Разбира се, че се страхувам – всеки се страхува”, притеснява се Валентина.

Карл и Линда са намерили какво да правят в България. Те са учители в българско училище от около година. Решението на сънародниците им ги изненадало.

„Това няма да има ефект върху нас, защото ние живеем в България, но е много тревожно да се види, че хората не са помислили какви ще бъдат последствията за държавата. И възможността Шотландия да се отделят и Северна Ирландия да се отделят и такива исторически връзки вероятно да бъдат скъсани”, казва Линда.

Въпреки това се страхуват за бъдещето на страната си.

„Страхуваме се, че Англия са тръгнали по стъпките на страха. Фарадж, който постоянно е в медиите. Той ме притеснява, той е женен за германка и все пак иска да напусне ЕС, той ме плаши. Завява, че това е Ден на независимостта на Англия – не, не е”, казва Карл.