Жалбата срещу Милева-Иванова е подадена от директора на „ПФК ЦСКА” АД

Инспекторатът на Министерството на правосъдието по Закона за съдебната власт започна проверка на синдика на ЦСКА Дора Милева-Иванова, съобщава gong.bg.

Проверката е образувана след сигнал от изпълнителния директор на „Професионален футболен клуб ЦСКА“ АД Николай Паслар.

По темата

В жалбата се твърди, че има „липса на изпълнение на императивно вменени задължения“ от страна на синдика, както и че с действията си тя „грубо и съществено нарушава интересите на ЦСКА в производството му по несъстоятелност“, съобщават от Правосъдното ведомство.

В сигнала Паслар описва подробно нарушения, които според него са били допуснати от Милева-Иванова при сключване на договор за спонсорство за сумата от 33 750 лева.

Във връзка с жалбата министерството е изпратило искане до председателя на Софийския градски съд Калоян Топалов. В него ведомството моли за становище от съдията-докладчик по делото за несъстоятелност на ЦСКА за хода му до момента, както и за действията на Милева-Иванова, свързани с него.

След приключване на проверката инспекторатът ще изпрати доклад с констатации до правосъдния министър за предприемане на евентуални бъдещи действия.

Още новини от света на спорта четете на gong.bg.