Вижте кои са любимите песни на американския президент

Президентът на САЩ Барак Обама оповести две плей листи на любимите си парчета, които ще слуша през лятото по време на ваканцията си в Мартас Винярд, предаде Франс прес. Едната е за през деня, а другата е за вечерта. 
 
В президентския хитпарад фигурират американски класики, ангажирани изпълнители, инди рок и малко рап, уточнява БТА. За втора поредна година стопанинът на Белия дом публикува своите летни плейлисти.
 
В тях фигурират парчета-класики на титани от калибъра на Били Холидей, Нина Симон, Майлс Дейвис,"Бийч бойс" и др. Но тази година се забелязва присъствието и на инди рок като жанр в лицето на австралийката Кортни Барет с "Elevator Operator" и на парчето "Home" на Едуард Шарп.
 
Сред предпочитаните изпълнители на Барак Обама фигурира и социално ангажираният рапър Комън с хита "Forever Begins". В песните си той засяга някои от болезнените проблеми на Америка, като жертвите на огнестрелното оръжие и потъпканите граждански права. Сред идейните автори президентът обича да слуша и бразилеца Каетану Велозу, основател на музикалното движение "Тропикализмо", който дълго живя в изгнание по време на диктатурата на военната хунта в родината му. От неговия репертоар той е избрал "Cucurrucu Paloma".
 
Г-н Обама не е чужд и на завладяващите танцувални ритми на изпълнители като Ману Чао и енергизиращото му парче "Me Gustas Tu", отбелязва агенцията.