Усетено е в столицата Рим

По темата

Земетресение от 5,5 по Рихтер беше регистрирано тази вечер в централна Италия. Усетено е силно в столицата Рим и във Флоренция. 

СНИМКИ НА РАЗРУШЕНИЯТА ВИЖТЕ ТУК

Според Европейския сеизмологичен център трусът е разлюлял в 19:10 часа местно време. Дълбочината му е била 9 километра. Епицентърът е между Перуджа и Мачерата и е недалеч от земетресението преди два месеца в Аматрече. 

В момента се чувстват по-леки трусове. Много хора са слезли на улицата в паника, съобщава кореспондентът на NOVA в италианската столица Антоанета Николова.Гражданска защита проверява за щети и разрушение. В някои селища в близост до епицентъра връзките и електричеството са прекъснати, а в столицата Рим има сериозни затруднения с трафика заради труса.  

НАЙ-СИЛНИТЕ ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ ПО СВЕТА (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гражданска отбрана няма информация за жертви и ранени, но няколко малко селища в близост до епицентъра са още без връзка и възможност за комуникация.

В Рим има няколко напукани сгради и държавни офиси, като от външното министерство бяха евакуирани служителите, а хора излязоха на улицата в паника.

Една от основните артерии от столицата на север е затворена заради отместена земна маса. Има няколко разрушения в селища в близост до епицентъра. 

Премиерът Матео Ренци съобщава, че е във връзка със службите за гражданска защита, предаде "Ройтерс".

Очаквайте подробности!

Точно преди 2 месеца и 2 дни страната беше разлюляна от земетресение от 6,2 по Рихтер. Над 250 души загинаха под руините на сградите, а щетите са за 4,5 милиарда евро. Все още има хора, които живеят в палаткови лагери. Най-силно беше засегнато градчето Аматриче. Днешният трус се е усетил и там. Останки от разрушените от земетресението през август са паднали окончателно. 

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ГРАД АМАТРИЧЕ ПРЕДИ И СЛЕД ГОЛЯМОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ