Причината - искане на румънските гранични власти

За около час днес граничният пункт "Дунав мост" край Русе не работеше. Причината - искане на румънските гранични власти. 

СНИМКИ ОТ ПРОВЕРКИТЕ НА ГРАНИЧНИЯ ПУНКТ ВИЖТЕ ТУК

По темата

Временно беше спряно излизането от Румъния и влизането в България на всички пътници и моторни превозни средства. На щателна проверка бяха подложени всички превозни средства. Пътуващите в обратната посока се пропускаха поетапно да преминат през граничния пункт. 

По неофициална информация причината за блокадата е свързана с престъпление, за което е заподозрян българин, съобщава БГНЕС. Става дума за опит за банков обир на територията на Гюргево. Мъжът е влязъл в банката и е заплашил, че ще взриви бомба, ако не му дадат парите. Опитът му не е успял и той е избягал. Предполага се, че мъжът е бил български гражданин.

Трафикът вече е възстановен в двете посоки, но румънски гранични полицаи продължават да проверяват всички български превозни средства на входа на България заедно с българските си колеги. Към момента няма информация дали заподозреният е задържан и дали действително става дума за българин.