Палеж или случайност изпепели сградата?

Палеж или случайност изпепели склада за дрехи в софийското село Казичене? За първи път камера на NOVA влезе в опожарения склад. 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Огънят беше потушен бързо, а за щастие няма пострадали хора. Какви са щетите обаче и има ли опасност за хората в района след стихията?

ОГРОМЕН ПОЖАР: Пламъци погълнаха склад край София (ВИДЕО)

Цяла нощ на място имаше дежурни пожарникари. Засега основната версия е, че се касае за късо съединение, а не за умишлен палеж. Оказва се, че точно преди огънят да лумне, в изгорелия склад е имало данъчна проверка, а вътре е имало 15 души.

Предстои полицията да направи оглед и да започне разследване по случая. Няма замърсяване на въздуха в района.

За да види огнената стихия отвътре, екипът на Новините на NOVA влезе от мястото, където е тръгнала. Точно там има неизгасени огнища. Въздухът навън може и да не е опасен за хората, но вътре в руините се влиза само с маска, защото е опасно за здравето.

„Причините за пожара са в процес на установяване. Площта е много голяма, на места огънят все още тлее. След като се изгаси всичко, ще влезе групата за оглед и ще се установи причината за пожара”, коментира в „Събуди се” пожарникарят Тодор Тодоров.

Пред NOVA собственикът на склада заяви, че очевидно става въпрос за техническа неизправност, но трябва да бъде изчакано мнението на компетентните органи.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.