Той е привлечен към наказателна отговорност за шест престъпления

Заради скандала със суджука прокуратурата повдигна обвинение на ексдепутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Той е привлечен към наказателна отговорност за шест отделни престъпления. 

Депутат от ГЕРБ поискал от търговец 4 тона суджук за премиера (ВИДЕО)

Определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 45 000 лева – пари, които той трябва да внесе до 10 дни. 

"СУДЖУКГЕЙТ": НС освободи депутата от ГЕРБ Живко Мартинов

В хода на разследването прокурорите са събрали доказателства и за извършено престъпление по служба от Розалина Брайкова, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич.

Причината - на 13 юли тази година в град Добрич тя е нарушила служебните си задължения, като издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружество, собственост на човека, подал сигнал в прокуратурата срещу Живко Мартинов.

"Заповедта е издадена, без да са налице доказателства за оплаквания от храната, предлагана в обекта, направени от потребители, без да са налице данни за вредни за здравето последици от консумираната в обекта храна, без да са налице допуснати от търговеца нарушения, свързани с негодна за консумация храна", съобщават от прокуратурата. Спрямо Брайкова е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 5 000 лева.

Борисов: Аз суджук не ям, имам високо кръвно (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.