Илиана Раева публикува кадри от празненството

На 12 август футболната легенда Емил Костадинов навърши 50 години. Бившият национал отпразнува рождения си ден в компанията на семейството и приятелите си. 

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева публикува снимки от тържеството във профила си във Facebook. От Министерството на спорта също споделиха кадри от празненството. 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ СНИМКИ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ ТУК

На тържеството присъстваха почти всички бивши футболисти от златното поколение в националния отбор, треньорът Димитър Пенев и ръководството на Българския футболен съюз, в което Емил Костадинов участва като член на Изпълкома. Всички гости аплодираха отново най-красивите и важни голове в неговата кариера, които бяха показани в специален филм на видеостена, съобщиха от Министерството на спорта.

Мика Стоичкова ще каже за втори път „Да” (ВИДЕО+СНИМКИ)

В своята кариера на футболист Емил Костадинов е играл в ЦСКА, "Порто", "Ла Коруня", "Байерн", "Фенербахче", "Тигрес" и "Майнц". С екипа на ЦСКА той е трикратен шампион, четирикратен носител на Купата на България и играе полуфинал за КНК, напомнят от Министерството на спорта. 

С "Порто" става три пъти шампион, печели Купата на Португалия и стига до полуфинал в "Шампионската лига". С "Байерн" печели купата на УЕФА през 1996 г. и става първият и единствен досега българин с гол във финал на европейски клубен турнир.

Мика Стоичкова и бебето почиват на родното Черноморие (СНИМКИ)

За националния отбор има 70 мача и 26 реализирани попадения. Участва в две Световни първенства (1994 и 1998 г.) и едно Европейско (1996 г.). Бронзов медалист от Мондиала в САЩ през 1994 г. Избран е за футболист №1 на България за 1993 година, когато на 17 ноември вкарва двата гола за победата над Франция с 2:1 в Париж за класирането на националния отбор на Световното първенство в САЩ.

Футболната легенда Наско Сираков става на 55 (ГАЛЕРИЯ)

По случай 50-годишния му юбилей спортният министър Красен Кралев удостои Емил Костадинов с най-високото държавно отличие в областта на спорта – почетния знак на ММС „Венец на победителя“. Наградата се присъжда за извънредно големи заслуги за популяризирането на спорта и издигане на спортния престиж на нацията.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.