Заповедта за прекратяване на договора ми е от 24 август, съобщи той

Една от емблемите на "Пирогов" - проф. Милан Миланов - беше освободен от работа със заповед на директора на болницата проф. Асен Балтов.

Уволниха проф. Милан Миланов след 41 г. работа в ”Пирогов”

Пред NOVA той разказа, че заповедта за прекратяване на договора му е от 24 август, но официално разбрал за освобождаването си на 14 септември.

„През март директорът на „Пирогов” ме повика. Тъй като аз съм в пенсионна възраст, титулярът на клиниката се върна. Директорът на болницата ми предложи да сключи с мен едногодишен граждански договор. Казах му, че на мен ми е достатъчно това, че ще мога да бъде консултант в „Пирогов”, каза проф. Миланов и добави:

„В следващите 1-2 месеца разбрах, че той си е мислил, че това е някаква индулгенция: „Давам му пари и то си трае, когато вижда лоши решения за „Пирогов”.

Проф. Миланов: Системата на тел. 112 е на нокти и може да се срути

„Заповедта за прекратяване на този едногодишен договор е издадена на 24 август. Аз разбрах през тайни източници на 4 септември. На 14 септември служителка на „Пирогов” ми донесе писмо със заповедта за прекратяване на договора. То било изпратено по пощата до вкъщи. Аз не съм получил никаква бележка. На 14 септември аз бях официално уведомен”, каза още проф. Миланов.

„Откакто проф. Асен Балтов е директор, петима души напуснаха анестезиологията на „Пирогов” . Това са хора, които са на между 35 и 60 години, които са със специалност, знаят всичко и могат всичко”, съобщи проф. Миланов.

„В Централната реанимация трима души напуснаха, четвъртият и петият ги чакам всеки момент да си отидат. Ние не можем да направим график, а той забранява да се плаща извънредният труд. В Централна реанимация на 22 легла имаме две сестри на работа. Тези жени се скъсват от работа и получават най-ниските доходи в София”, каза още той.  

„Пирогов” е в жестока финансова криза. В момента сме с 2-2,5 милиона вътре, до края на годината ще сме с минус 5 милиона лева”, коментира още проф. Миланов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.