Тя грабна приза за най-добра женска роля във филма "Вездесъщият"

"Наградите са нещо много хубаво и много се радвам всеки път, когато получавам награди.”, сподели в предаването "Събуди се” актрисата Теодора Духовникова.

Филмът "Вездесъщият”, в който тя се снима, спечели голямата награда на 35-то издание на филмовия фестивал "Златна роза" тази година. Лентата получи и призовете на публиката и на критиката, Теодора Духовникова пък грабна наградата за най-добра женска роля. Нова Броудкастинг Груп е копродуцент на отличената творба и медиен партньор на фестивала, а зрителите ще я видят скоро в българските кина благодарение на разпространителската компания "Лента". Гала премиерата на филма в София е на 10 октомври в Зала 1 на НДК, а след това тръгва в кината в цялата страна от 13 октомври. Това е втората копродукция на медийната група и "Мирамар филм" след "Love.net", който е най-успешният български филм за 2011 година. Това е втора "Златна роза" за "Мирамар филм" след наградата за филма "Дзифт" през 2008 година. 

"Това, което ми харесва като тема във "Вездесъщият" е, че човек трябва да знае толкова, колкото да може да се защити, защото само една тайна в повече от това, което можеш да понесеш за другия, може да те убие", разкри Духовникова.

Новият български филм "Вездесъщият" тръгва по кината от 13 октомври

Теодора Духовникова се снима още във филма "Дъвка за балончета”, който беше отличен за своя сценарий на фестивала на българския филм "Златна роза" и ще бъде разпростанен от "Лента" по българските екрани. Актрисата е и в една от главните роли на новия сериал на NOVA "Дяволското гърло”.

"Сериалът е криминален, а това е най-интересният жанр в цяла Европа. Не защото е някаква полицейщина, а защото чрез едно убийство се прави психологически портрет на обществото", коментира Теодора Духовникова за новата българска поредица.

Приключват снимките на новия български сериал "Дяволското гърло” в Смолян

Актрисата говори и за инфантилното време, в което живеем, за ролите, през които преминаваме в живота си и как ни променят.

Теодора Духовникова - актрисата, която не се страхува да изразява себе си

затвърждавайки подкрепата си за качествени български продукции.

Целия разговор гледайте във видеото.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.